2019-04-16

Nu är det full aktivitet med båtarna. I helgen byttes bälgarna till bägge dreven på den lilla båten, So What. Det var ett svårt, trångt och jobbigt arbete, men det känns som resultatet blev bra. Bälgarna byttes på alpha one gen1 drev. Kort och gott kan man säga att det inte var några problem att få av dem, däremot att få på dem på rätt sätt, och nå slangklämmorna var väldigt jobbigt och trångt. Vi bytte även växelvajern vilket dolk rekommenderade att man skulle göra. Bälgarna köptes från drev.se och det var även därifrån jag köpte specialverktygen, vilket gjorde att arbetet underlättades.

Poleringen skall nu ta fart på båten och förhoppningsvis kommer allt vara klart i mitten/slutet på maj. Den första resan för den lilla båten är redan planerad inomhus med att vi byter hamn. Resan kommer ta oss från landsrkona till Helsingör, och sedan vidare till Höganäs. Kommer bli en perfekt första resa för att kolla så allt fungerar som det är tänkt.

Vad det gäller den stora båten, hit the business” har det hänt väldigt mycket med iår. Som bi vet har det jobbats en hel del med motorn. Poleringen har kommit en bra bit och generella uppdateringar har gjorts. Under påsken kommer förhoppningsvis allt arbete avslutas, och jag kommer även lägga upp de sedvanliga påskbilder som brukas ta. Även sjösättningen är bokad och den kommer ske på Norges nationaldag, 17 maj.

Vi är inne i en väldigt inte Siv period nu, och det kommer så gott som dagligen hända saker med båtarna för att göra dem redo för sjösättningen.

Håll tummarna för en fin båtsommar båtvänner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *